Pitanje:
Kada putujem u Europu iz Sjeverne Amerike, trebam li kupiti drugu traku?
user264985
2019-03-11 00:50:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja sam kanadski državljanin koji prvi put putujem u Europu i brinula me razlika u naponu između dviju regija. Trenutno planiram ponijeti putni adapter (ne pretvarač napona) i razvodnu traku koju sam nedavno kupio. Električna traka prodaje se kao nešto bez prenaponske zaštite, ali istodobno ima zaštitu od prenapona i prenapona. Zbunjen sam i ocjenom snage koja kaže 125 V, kad je planiram koristiti s 220 V, je li to potencijalna opasnost? Bi li ova kombinacija razdjelnika i adaptera bila u redu za Europu? Žao mi je zbog mog lošeg znanja iz fizike i hvala vam puno unaprijed.

Specifikacije razdjelnika: Nazivna snaga: 1250W (125V 10A), USB snaga: 15W (5V 3A), ulaz USB priključka: AC 100-240V 50 / 60HZ.

Dotičnu traku napajanja možete pronaći ovdje: https://www.amazon.ca/gp/product/B073ZCG3JR/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1

Imajte na umu da se neće priključiti na UK mrežnu utičnicu.
Što ćete priključiti?Jesu li to sve punjači za mobilne uređaje / računala ili nešto drugo planirate priključiti?
@DJClayworth samo punjači, mobilni uređaji i prijenosna računala ocijenjena na 100-240V
@WeatherVane Zbog čega sa sobom nose adapter.Priključite adapter u mrežu, a zatim utaknite traku u adapter.
Ako ga koristite samo za punjenje uređaja usb adapterima, bilo bi vam bolje da poduzmete nešto poput ovoga: https://www.amazon.ca/dp/B00Q7WWUNA Priključit će se bilo gdje u svijetu (s fizičkim adapterom utičnice) i napuniti 6 uređaja.Također je uglavnom manji i lakši od alternativnih.
Mogući duplikat https://travel.stackexchange.com/questions/8994/should-one-bring-a-power-strip-when-travelling-from-the-us-to-europe-so-that-o/66339# 66339
@henning Samo za neuzemljene utikače.Podjeljene su uzemljene Velika Britanija, Francuska / Njemačka, Švicarska / Lihtenštajn, Danska i Italija.
Na vašoj oznaci stoji "Europa", ali utikač u utičnici neće raditi u zemljama kontinentalne Europe (izgleda poput UK utikača?)
Sedam odgovori:
#1
+20
Doc
2019-03-11 01:45:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vrijedno je ovo tretirati kao dva odvojena uređaja - USB punjač i ploču za napajanje.

USB punjač je jednostavan - u Europi će dobro funkcionirati. Izričito se navodi da će podnijeti 100-240 volti, što znači da je dizajniran za rad u svim europskim zemljama (kao i svim ostalim zemljama svijeta).

Sama ploča za napajanje je druga priča. Navodi se da je ocijenjeno na "1250W (125V 10A)". Snaga u europskim zemljama iznosi ~ 220 volti, a ne 125 volti, pa se postavlja pitanje mogu li koristiti strujnu ploču dizajniranu za 125 volti u zemlji koja koristi 220 volti, a odgovor je "možda".

Ne ulazeći preduboko u električnu teoriju, razlika između komada žice (koji je zapravo ovo) koji je dizajniran za obradu 125 volti i onoga koji je dizajniran za rad od 240 volta je debljina izolacije oko žice. Google će vam reći zašto je to slučaj, ali jednostavno postavite što je veći napon koji prolazi kroz komad žice, to će izolacija oko žice biti deblja.

S obzirom na vrste opterećenja koja ćete vjerojatno imati koristite s ovom pločom, šanse su da je izolacija koju uključuje "dovoljno dobra", iako može ili ne mora u stvarnosti udovoljavati europskim zakonskim zahtjevima za izolaciju od 240 volti.

Pretpostavljajući da namjeravate koristiti samo niske -moćni uređaji poput mobilnih punjača i prijenosnih računala, tada ne bih očekivao da imate bilo kakvih problema s ovim uređajem, ali tehnički možda ne ispunjava zakonske uvjete za upotrebu u Europi i kao rezultat toga može predstavljati siguran rizik.

Pitanje zašto bi se izjavilo da USB punjač u uređaju podržava rad na 240 V kad je sama ploča ocijenjena na 125 V je nešto što biste trebali pitati proizvođača ...

Problem je u tome što osigurači, PTC-ovi i varistori možda neće biti nominirani na 240 VAC.To bi moglo značiti, na primjer, da osigurač ne može pravilno zaustaviti prekomjerni strujni @240VAC, što je prilično opasno.
Dogovorite se s @gstorto.Tipična skupina od 240 VAC bit će stopljena na 16A, tako da je u potpunosti sposobna otopiti traku snage koja je predviđena za 10A.
@MSalters, što je upravo razlog zašto sam rekao "pretpostavljajući da namjeravate koristiti uređaje male snage ...".Također, što bi pokrenulo takvo "topljenje"?Nedostatak izolacije ...
"djeluje dok se ne zapali" zapravo nije koristan savjet.
Nije važna samo izolacija, bitna je i debljina stvarne žice.Tanja žica se brže zagrijava.Viši naponi brže zagrijavaju žicu.Tanja žica + veći naponi = više topline, brzo.
@Msalters U Velikoj Britaniji strujni krug ("prsten") obično je zaštićen prekidačem 32A, a sustav se oslanja na osigurač <13A u svakom utikaču kako bi zaštitio kabel / razvodnu traku.Također je naš napon 240 volti (a ne 220), a prekidači se ne isključuju trenutno.Pri dvostrukom preopterećenju oštećeni ili neispravni kabel ili adapter mogu odvesti preko 15 kW topline tijekom nekoliko minuta.
@djsmiley2k Debljina žice nije bitna za napon, već samo za struju.U tom smislu nema (bitne) razlike između uključivanja ovog u 16A krug u Europi od 15A u SAD-u.Kako pojačala pokreće opterećenje, ostat ću pri svom prethodnom komentaru "pretpostavljajući da namjeravate koristiti uređaje male snage ..."
@djsmiley2k zapravo, veća struja toplinske žice se brže podiže, a ne veći napon.A s jednakom izlaznom snagom, struja bi mogla biti niža za veću struju.
Ovaj odgovor gotovo sugerira "pokušaj", što ne mogu shvatiti zašto biste se približili sugeriranju.** Nikada ne riskirajte s elektronikom. ** I ne mogu vjerovati da sam to sad morao podebljati.
Koliko vidim, utikač se neće uklopiti u europske utičnice
@Lightness Ma daj, što je najgore što bi moglo sretno .. oh, točno.
@LightnessRacesinOrbit za neke od nas električna energija nije magija
@DaveM Vaš uvredljivi snishodljivi komentar trenutno na stranu, ne treba biti magija da biste bili opasni.
Dovoljno pošteno, (briše i druge pokušaje pitkosti) Ne razumijem sve osjećaje (i pogrešne izračune) izravnog električnog problema.
#2
+18
Jason
2019-03-11 07:53:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Budući da je napon naponske letve prenizak za europske napone, ostavite ga kod kuće. To bi moglo biti u redu, možda ne, a duševni mir vrijedi najmanje 50 dolara.

Postoje namjenski napravljene putne trake koje su namijenjene Europi. Googleova "putnička traka za struju" (bez navodnika).

Evo primjera:

https://www.amazon.com/dp/B01I5R1LNO/

Napomena: Ovaj adapter nije za velike potrebe. Ako želite priključiti stvar velike snage, na pr. sušilo za kosu, trebali biste koristiti sušilo za kosu nazivnog napona 240 VAC i jednostavan adapter za utikač te ga priključiti izravno u europski zid.

zaista, samo kupite jedan po dolasku na kojem su USB konektori i u njega priključite kabele za punjenje.Štedi puno gnjavaže, a vjerojatno je i jeftinije.
To će uspjeti ako OP ne trebaju električne utikače u sjevernoameričkom stilu na razvodnoj traci.No ako su potrebni, može biti nezgodno pronaći ih u Europi.
Postoje trake za struju na kojima su "univerzalne utičnice" usisane kao https://www.amazon.com/dp/B079MLP3GY (samo slučajna, koju jednostavno pronalazim, ne preporučujući baš taj proizvod).Ali ovu je vrstu traka lakše pronaći nego određenu vrstu trake (SAD, EU ili UK itd.).Samo se pobrinite da kabel te trake radi u zemlji u koju putujete (pa ne bi trebao predstavljati problem ako ih kupujete u zemlji u koju putujete).
#3
+9
DJClayworth
2019-03-11 01:38:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za ovakav proizvod s pretvorbom u USB, prekidačima i zaštitom ne bih ga upotrebljavao izvan nazivnog ulaza. Puno je jednostavnije kupiti proizvod s naponom od 240 V.

Ako su svi vaši punjači s naponom od 240 V, najjednostavniji je način kupiti dovoljno adaptera za utikač za broj uređaja koje morate istovremeno puniti. Jedan punjač s više USB izlaza i putni adapter za njega, a drugi za punjač za prijenosno računalo (pod pretpostavkom da je punjač ocijenjen na 240 V).

#4
+6
chx
2019-03-11 01:05:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U osnovi je potpuno nepoznato hoće li to raditi s 240 V izmjeničnom strujom ili ne, na primjer, ima prekidač, tko zna za što je to predviđeno. Na Amazonu postoji bilo koji broj traka za napajanje ( primjer, postoji tablica za srodne uređaje, pogledajte i one) koji su ocijenjeni na 240 V, idite s tim.

Međutim, ako ne ne treba vam osnova (što vrlo često nije potrebno), zatim MOGICS Bagel / Donut i njegov duhovni nasljednik (i korisnik licence), nadolazeća Maru (& Masa) Kickstarter je znatno superiorniji od ovih uređaja zbog njihove veličine i međunarodnog adaptera.

#5
+6
Max
2019-03-11 01:36:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne treba vam toliko hardvera za redovite elektroničke uređaje.

Ja (kanadski) donosim samo nekoliko adaptera za utikače i nekoliko kabela (USB i Apple).

p> Svi su moji uređaji (telefon, sat, paljenje, prijenosno računalo, punjači za fotoaparate) ocijenjeni s 110-220 v.

Bio sam (nedavno) u Francuskoj, Italiji i Španjolskoj i nisam imao problema .

#6
+3
Dmitry Grigoryev
2019-03-11 14:17:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaša je traka snage 125 V i ima prenaponsku zaštitu. 230V je očito prenaponski uređaj za 125V uređaj, tako da vaša traka ne bi trebala raditi.

Dakle, bit će dobro priključiti transformator od 500 000 000 V?
@LightnessRacesinOrbit Ne dobivam vaš komentar.Naravno da nije u redu priključiti 125V uređaj na 500MV transformator, barem na bočnu stranu s 500MV.Znači li moj odgovor drugačije?
dobro, osim što specifikacije ove trake NE tvrde da imaju takvu zaštitu od prenapona.
#7
+1
Joe Lee-Moyet
2019-03-11 16:11:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prodavač te određene robe od tada je odgovorio na pitanje navodeći da " Raspon napona ove trake je 100-240V". Pod pretpostavkom da vjerujete prodavatelju / proizvođaču da napon ne bi trebao predstavljati problem samoj razvodnoj traci, iako ćete, naravno, trebati osigurati da svi uređaji koje priključite na nju budu ocijenjeni na 240 V.

I ne samo to, čini se da sada nema ni prenaponske zaštite.
@DmitryGrigoryev Smiješno jer je vaš odgovor zasnovan na njegovom postojanju
@LightnessRacesinOrbit Da, jer to kaže pitanje.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 4.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...