Pitanje:
Zašto ne mogu uzeti hranu iz aviona prilikom ulaska u SAD?
davidb
2017-10-25 15:25:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nedavno sam bio na letu BA (LHR-JFK) i stjuardesa mi je oko 90 minuta prije slijetanja dala sendvič sa zapečaćenim sirom i rajčicom. Svi ostali dobili su sličan sendvič, vjerojatno kao popodnevni međuobrok. Budući da nisam bio gladan, držao sam neotvoreni sendvič na praznom mjestu pored sebe znajući da bih vjerojatno bio gladan nakon imigracijskih redova itd. I jeo bih ga u vožnji automobilom do grada.

Neposredno prije avion je počeo prilaziti JFK-u i stjuardese su obavljale posljednje sigurnosne provjere prije slijetanja, ista stjuardesa je rekla da neću moći uzeti sendvič iz aviona i da ću ga morati pojesti prije iskrcavanja ili baciti u kantu za smeće! Kako nisam bio gladan, ostavio sam sendvič iza sebe.

Zašto ne mogu skinuti hranu iz aviona? Je li ovo stvar iz SAD-a ili međunarodna stvar?

Ovo slično pitanje ne odgovara na moje pitanje.

Ne znam sa sigurnošću (stoga ne mogu odgovoriti), ali pretpostavljam da to ima neke veze s carinom.Sendvič, koji je sadržavao mliječne proizvode, vjerojatno je stigao iz Velike Britanije ili negdje izvan SAD-a.Budući da ne možete uvoziti mliječne proizvode u SAD, oni vjerojatno ne dopuštaju ljudima da uzimaju sendviče kako bi izbjegli carinske probleme.
Imajte na umu da samu zrakoplovnu tvrtku zapravo nije briga hoćete li izvaditi sendvič.Samo vas upozoravaju na to kako djeluju američki zakoni.Inače možete staviti sendvič u jaknu, pojesti ga prije imigracije / carine i nikoga ne bi bilo briga.
Kad sam se vratio iz Njemačke, uzeli su mi sva jaja od jaja prekrivena čokoladom.Djeca su bila propalica.
Zapravo, povezano pitanje ** odgovara ** na vaše pitanje.Suprotno uvriježenom mišljenju, rajčica nije povrće već voće.Svježe voće je zabranjeno, pa eto, sad (naravno, tu je i "svježe", a ima i "svježe" kao na sendviču ... ali ono što stvarno misle sa "svježim" je "nije sušeno, nije termički obrađeno").
Dječja jaja @JonH zapravo su zabranjena zbog zakona iz 30-ih jer su slatkiši koji sadrže neprehrambene proizvode.
@navigator_ - čudno prije dvije godine donio sam ih čitav kofer.Carina je otvorila, vidjela da ih imam i nasmijala se kako su dobri i pustila ih da ih imam.Dakle, ovo je čudno ...
@Damon: rajčica jako je povrće.Povrće je kulinarska razlika koja nema nikakve veze s biološkom klasifikacijom.To je kulinarstvo povrće i botanički voće, oboje istodobno.
@JonH Tada si prvi put imao sreće.To je glup zakon.Kinder Eier su sjajni.Općenito, morate biti oprezni oko toga što biste mogli imati na sebi.Curry pakete koji sadrže goveđu masnoću i juhu ne možete vratiti ni iz Japana zbog sadržaja govedine.Svašta o čemu ne biste znali razmišljati.Svježi predmeti obično negdje padnu na popis, pa uvijek pojedem sve svježe stvari prije nego što izađem iz aviona.
Pet odgovori:
#1
+45
djna
2017-10-25 15:34:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

SAD imaju ograničenja na uvoz prehrambenih proizvoda. Ovdje su date neke informacije.

Jednom sam prilikom zaboravio predmete koje sam kupio prije ukrcaja, namjeravajući grickati let. Njih je pas za njuhače otkrio u imigracijskom redu i oduzeo predmete - inače nisam bio kažnjen, ali mogao bih biti kažnjen.

U vašem slučaju pretpostavljam da bi problem bila rajčica.

Mislim da ni SAD ne dopuštaju građanima uvoz mliječnih proizvoda.
@DavidRicherby: Većina sireva prihvatljiva je za "osobnu upotrebu".S [web stranice američkog CBP-a:] (https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/3619/kw/cheese) "Čvrsti sir (tvrdi ili polumekani, koji ne sadrži meso)... [nije] ograničeno. Feta sir, Brie, Camembert, sir u salamuri, mocarela i bivol mocarela su dopušteni. Sir u tekućini (poput svježeg sira ili ricotta sira) i sir koji se sipa poput teške pavlake nisu prihvatljivi iz zemaljapogođen bolešću slinavke i šapa. Sir koji sadrži meso nije prihvatljiv, ovisno o zemlji podrijetla. "
... Prava ograničenja su na proizvodima, jajima i mesu.
Kad sam otišao u Ameriku, morao sam prijaviti jednu jabuku koju sam imao sa sobom i namjeravao sam jesti nakon slijetanja.Nažalost, oduzeto je.
Jednom sam uoči američke carine shvatio da u ruksaku imam vrećicu pečenih badema.Proglasio sam ga, ali dopustili su mi da ga zadržim.
@jkej su vaši bademi bili najvjerojatnije [već iz SAD-a] (http://www.latimes.com/business/la-fi-california-almonds-20140112-story.html), a da bi bili prerađeni (prženi) malo vjerojatnosposobni uzgajati bilo koju vrstu invazivnih biljnih ili lučkih parazita.Tambreova jabuka s druge strane mogla je sadržavati održivo sjeme, insekte ili kulture kvasca koje žive na koži.Iako bi Sjedinjene Države mogle uvoziti iste jabuke s iste farme, * službeni * postupak uvoza pažljivo je reguliran / dokumentiran kako bi se pokušao smanjiti rizik povezan s dovođenjem stranih proizvoda.
@tambre Ponio sam sa sobom cijelu vreću jabuka u New York i dopustili su mi da ih zadržim.Valjda YMMV.Možda imaju neke veze s podrijetlom vašeg leta, kao što su uzgajani i dolazili iz Kanade.
Samo sam htio dodati i svoje osobno iskustvo.Nekoliko sam grickalica u svojoj prtljazi donosio ravno iz istočne Europe tijekom posjeta SAD-u.Tehnički su sadržavali malu količinu mliječnih proizvoda / jaja.U oba su ih navrata carinici provukli kroz skener nakon što je granična kontrola dala dozvolu i postavili nekoliko pitanja o prirodi grickalica i jesu li za osobnu upotrebu ili za prodaju.Iz moje kratke razmjene s carinikom činilo se da ih apsolutno morate navesti u upitniku ako ipak ne želite naići na veće probleme.
@MichaelSeifert zapravo "većina sireva" sadrži meso (sirište) i nije dopušteno.Vjerojatnije je da će to biti sendvič s čedrom nego brie.
@OrangeDog: Zanimljivo;imate li citat za to?Čini se da [Priručnik za životinjske proizvode USDA] (http://www.aphis.usda.gov/import_export/plants/manuals/ports/downloads/apm.pdf) implicira da je sirište samostalno prihvatljivo za osobnu upotrebu (vidi tablicuA-1-16), pa bih se iznenadio da je to nedopustivo kao sastojak sira.No, kao i kod mnogih vladinih praksi, tu mogu biti uključena tajna i kontra-intuitivna tumačenja.
@MichaelSeifert ako i to nije ono na što se odnosi, koji bezbožni sir onda ima mesa u sebi?
@OrangeDog [glavni sir] (https://en.wikipedia.org/wiki/Head_cheese) prilično je bezbožan.
@OrangeDog Pretpostavljam [Casu Marzu] (https://en.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu).Ne znam za druge sireve u kojima je meso, ali moguće je.
#2
+17
Zach Lipton
2017-10-26 00:51:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Američki zakon od zrakoplovne kompanije mora poštivati ​​prilično složen niz pravila koja se odnose na međunarodno smeće kako bi spriječili ulazak štetnika u SAD. Mnoge zračne luke imaju spalionice na mjestu kako bi se udovoljilo zahtjevima USDA-a, a na posadi je odgovornost da sakuplja smeće kako bi se moglo uništiti.

Neće računati za svaku jestivu stvar u avionu, posebno za pretpakirane bombone i grickalice, a ako stvar strpate u torbu, neće je početi pretraživati ​​u avionu . Ali ako vas vide s nečim što treba zbrinuti, morat će osigurati poštivanje propisa i pravilno se zbrinuti.

Točnije, možete se pozvati na 9 CFR 94,5 ( c). Da biste pojednostavili (i, znate, obratite se odvjetniku ili nečemu ako vam treba pravni savjet o smeću za vašu zrakoplovnu tvrtku), regulirano smeće uključuje sve "obroke i ostalu hranu koju su putnici i posada u zrakoplovu mogli konzumirati, ali nisu potrošeni "s međunarodnih letova (osim: Kanada je isključena i uključeni su Havaji). Ako u vašem zrakoplovu imate regulirano smeće, ono se "ne smije odlagati, stavljati ili uklanjati iz" zrakoplova, osim ako se pravilno odlaže (u ovom slučaju to je otmjen način da se kaže "vrlo skupo") , na način koji osigurava da neće unijeti poljoprivredne štetnike i bolesti. To se čak odnosi i na ostavljanje hrane u avionu za povratni let. "Putnik hranu odnese kući i kasnije je pojede", nažalost, nije naveden kao odobreni oblik odlaganja.

Dakle, dok sam čitao propise, posada je slijedila potrebnu proceduru kako bi osigurala da se svo propisano smeće prikupi za pravilno odlaganje.

#3
+8
Eugene O
2017-10-26 00:09:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iako ostali odgovori pokreću neke dobre stvari, mislim da je važno naglasiti da tehnički stjuardesa nije u pravu. Hranu vam je dozvoljeno unijeti u SAD sve dok je prijavljujete carini i sve dok nije na popisu zabranjenih prehrambenih proizvoda (koji mogu brzo se mijenjaju, na primjer kao odgovor na određene bolesti / opasnosti po zdravlje).

Mnogi (većina?) putnici ne prijavljuju hranu. Donošenje neprijavljenog sendviča doista može rezultirati novčanim kaznama i drugim neugodnim posljedicama. Dakle, stjuardesa daje pojednostavljene savjete koji će vam pomoći da izbjegnete ove posljedice. Izjava o hrani (čak i hrana koja je dozvoljena) može odgoditi vaš prolazak kroz carinu, a ponekad može rezultirati otvaranjem vreća, povećanim ispitivanjem itd., Pa vjerojatno ne vrijedi za sendvič.

Međutim, često putujte s puno druge hrane koju ću ionako prijaviti. U ovakvim situacijama uvijek sam u deklaraciju uključio hranu koju uzimam iz aviona i nikad nisam imao problema s njom. Najgore što se može dogoditi je da će je baciti.

"Prijava hrane (čak i ona hrana koja je dozvoljena) može odgoditi vaš prolazak kroz carinu" - jednom sam (na Novom Zelandu) brže prošla carinu prijavljivanjem hrane, jer tada nisam morala proći liniju da bih imala svoju prtljaguskenirano da se uvjerim da nisam * ne * prijavio hranu.
@immibis, šššššš!tu taktiku malo tko zna!(Učinila sam to jučer).
#4
+1
Giacomo Catenazzi
2017-10-25 17:50:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

djna je točna, ali nije potpuna i vrlo je specifična za državu "SAD (...)".

Da odgovorimo na vaše posljednje pitanje: ne, opće je pravilo da niste dozvoljeno donošenje sendviča izvan aviona (dakle, ne samo američke robe), iz nekoliko razloga:

  • običaj: hrana (također životinje i biljke) vrlo je regulirana u svim zemljama, uglavnom zbog moguća bolest (za poljoprivredni sektor).

  • sanitarno razmatranje: avionska hrana je pažljivo kontrolirana, sigurna i čuva se na hladnom, prije nego što vam je servira, ali nakon nekoliko sati na zraku temperature, hrana ne može biti jestiva, a ako budete imali problema, okrivit ćete zrakoplovnu tvrtku. Također biste trebali uzeti u obzir da hrana nije pripremljena u avionu, pa je "relativno" stara, pa je nakon zagrijavanja treba relativno brzo pojesti.

Za čokolade i grickalice zračni prijevoznici obično su manje ozbiljni. Takva se hrana priprema (zagrijava i zatvara) pa ne bi trebala zabrinjavati obje gornje točke. Carina se nije mogla složiti, ali i dalje je sigurno jesti prije nego što prođete običaj. [rajčice i sir ne mogu se dezinficirati toplinom]

Zrakoplovna hrana (posebno sendvič!) Neće postati opasna za jesti u roku od nekoliko sati nakon što ste u torbi.Pa čak i da jest, stvarno sumnjam da bi carinskim i imigracijskim vlastima bilo stalo da biste mogli okriviti zrakoplovnu tvrtku ako ste jeli i razboljeli se.Također, čokolada i mnoge vrste grickalica ne mogu se sterilizirati zagrijavanjem.
Ne znam.Ne bih ih jeo, također u uobičajenim trgovinama (sir i povrće miješam kasno u slučaju planinarenja).Sendviči se s razlogom čuvaju u hladnjacima.Naći ćete milijarde bakterija na siru, mnogo tisuća u rajčici i salati (i miješanje .. loše), a gotovo ništa u grickalicama.Nije 100% steriliziran, već samo prebrojite bakterije.Zatim razmislite o fekalnim bakterijama i drugim gadnim bakterijama.Priprema rajčice, sira i sendviča zahtijeva mnogo ručnog rada i nesterilno okruženje.Provjerite i prilagođena pravila, u nekim zemljama ih razlikuju.
Dakle, spremni ste jesti sendvič sa sirom u pješačenju nakon što ste ga nosili u paketu nekoliko sati, ali niste spremni jesti sendvič sa sirom nakon što ga ponesete iz aviona?Oprostite, ali to nema smisla.
@DavidRicherby: Ali to je tako.Provjerite najbolje prakse pripreme hrane.Cijele rajčice mogu se čuvati tjednima, a sir duže vrijeme.Samo pripremanje i kombiniranje ima dodatne probleme (provjerite biologiju iz razloga ili okusite, ako nije zdravlje, loš je okus).To vidite i u McDonaldsu: hamburgeri se razvaljuju nakon nekoliko sati, ali ne i originalni sastojci koji su korišteni za njihovu izradu.U prehrambenoj industriji postoji mnogo "nakon što biste to trebali smatrati hranom takvom" (ili "datum isteka je takav")
@DavidRicherby Izvorno pitanje nije reklo da je Carina zabranila sendvič, već da je zrakoplovna tvrtka to učinila.Iako carini možda nije stalo do tužbe protiv zrakoplovne tvrtke, zrakoplovna tvrtka to apsolutno i zanima.Također, ne može se znati tačan broj sati prije nego što se sendvič pojede, te kako i gdje se čuva.Giacomo je također u pravu kada se radi o pripremljenoj hrani koja ima kraći životni vijek od samih sastojaka.
@alephzero SAD po tom pitanju nisu paranoičniji od mnogih drugih zemalja.A vaše stereotipiziranje zaista nije od pomoći.
Zapravo čujem da zrakoplovna tvrtka ne prihvaća nikakvu odgovornost za bolesti putnika koje su posljedica leta tijekom leta konzumiranog nakon iskrcavanja s leta.
#5
  0
Pat-S
2020-06-27 12:44:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Baš kao i EU, UAE, Australija i SAD imaju potpunu zabranu osobnim putnicima koji nose neproizvedenu (tj. sirovu poljoprivrednu) hranu, uključujući mliječne proizvode. Najteža kaznena djela mogu rezultirati zatvorom do 10 godina! Također, ako se dokaže da je zrakoplovna tvrtka opskrbljivala hranom, tada također mogu upasti u ozbiljne probleme s CBP-om.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...