Pitanje:
Kako mogu vratiti novac za strane kovanice?
RoflcoptrException
2011-08-27 01:59:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Noćas sam samo očistio svoju sobu i dok sam to radio pronašao sam nešto novca. Prebrojao sam i otkrio da ima puno kovanica iz 25 različitih zemalja.

Znam da banke obično ne mijenjaju devize u kovanicama, ali postoji li način da još uvijek mogu dobiti novac za moje strane novčiće?

Imate li primjetan iznos u bilo kojoj valuti? Rekao bih da kao pravilo, ako imate kovanice ispod piva / kave, neće vam biti vrijedno pokušati ih promijeniti ...
Za većinu valuta to je više ili manje količina piva ili možda malo više ... ali za možda 5 valuta to je samo nekoliko centi.
Jednostavno ih poklanjam prijateljima djeci i slično.
Jednom su me uhvatili gdje sam bio na željezničkoj stanici rano ujutro i jedini je automat za rad ulaznica uzimao novčiće samo u otvorenim trgovinama za promjenu bilješki. Tako da je vješanje na pivo vrijedno zgodno u slučaju da se vratite.
"Strani novčići ... to nije novac! Želim svoj novac natrag!"
Imate fotografiju kolekcije?
Pitanje je "postoji li način da još uvijek dobijem nešto novca za svoje strane kovanice"
Možda ih proda na eBayu, neki ih sakupljaju ...
U Velikoj Britaniji sada možete koristiti Fourex strojeve po Londonu za razmjenu stranih kovanica za valutu po vašem izboru. Pogledajte više na http://www.fourex.co.uk/
Sedam odgovori:
#1
+29
g .
2011-08-29 01:54:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako se ne radi o značajnoj količini, mijenjanje kovanica se ne isplati. Iznosi su mali i većina banaka i deviza općenito neće primati kovanice.

unicef change for good logo

Moje rješenje je prikupiti preostali strani novac dok ne letim zrakoplovnom kompanijom koja sudjeluje u programu Promijeni za dobro, a zatim ih donirajte. British Airways i Virgin također imaju svoje programe. To je sjajan koncept jer vam mala količina stranih kovanica nije jako vrijedna, ali kad se složi na tisuće putnika godišnje, to može stvarno promijeniti.

Ako ne želite da pričekaju vaš sljedeći let za doniranje, mnoge dobrotvorne trgovine (barem u Velikoj Britaniji) prihvaćaju strane kovanice.

Ako uskoro nećete letjeti zrakoplovnom tvrtkom koja sudjeluje, svoje kovanice možete poslati i izravno UNICEF-u Change for Good na adresu [na njihovoj web stranici.] (Http://www.unicefusa.org/campaigns/changeforgood/ )
Ili ih stavite u Unicefovu kutiju u jednoj od zračnih luka koje sudjeluju.
#2
+18
Kate Gregory
2012-07-01 17:16:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svaka međunarodna zračna luka koju sam posjetio ima nešto poput ovoga:

donation centre for coins

(Ovaj je bio jučer u Schipholu, ali vidio sam ih svugdje.)

Nije važno iz koje su zemlje kovanice niti u kojoj ste državi. Oni će ih razvrstati i potrošiti da svijet učine boljim. Samo sakupite ono što imate i odložite ih sljedeći put kad ih vidite.

#3
+14
Jacco
2011-08-27 14:04:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako ih stvarno želite promijeniti, najbolje je da promijenite valutu s ljudima koji odlaze u zemlju valute, bilo turistima ili stanovnicima.

Obično samo držim novčiće i dam njih prijateljima kad odu negdje odakle imam neke novčiće.

Osim toga? Samo ih zadržite kao suvenire, poklonite ih, idite ponovno posjetiti istu zemlju?

Također, primijetio sam da se kovanice ponekad mogu razmjenjivati ​​u zračnim lukama / granicama, sve dok dio je razumne svote novca.

Novčiće ponekad uzimaju mjenjačnice ako to pomaže zaokruživanju transakcije na cijele brojeve. To se uglavnom odnosi na valute u kojima apoeni kovanica imaju značajnu vrijednost u valuti u koju se mijenja, te da li se događa puno transakcija između te dvije valute.
#4
+9
P K Saha
2011-09-03 15:36:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako slučajno posjetite školsku predstavu u kojoj učenici pokazuju svoje hobije, vidjet ćete da su svjetski novčići prilično popularni kao tema kolekcije. Možda biste mu mogli dati neki kolekcionar.

Poklonite ga crkvenim aukcijama. Neki novčići koji čine skup države mogu biti zanimljiva nagrada.

Posljednji je izbor prodati ih na eBayu.

#5
+8
Anyone101
2012-09-29 01:31:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete ih pokušati prodati i na eBayu i tako vratiti i veći dio novca. Neki novčići mogu vrijediti 1 ili više američkih dolara nominalno za samo jedan, poput japanskog Y500 jena ili britanskog £ 1. Dakle, "šačica" može lako vrijediti preko 20 dolara. Donirajte na principu darivanja može biti još jedna mogućnost.

#6
+7
Tschareck
2012-06-10 21:17:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako imate kovanice iz 25 različitih zemalja, pokušajte ih skupno prodati na eBayu kolekcionarima. Na taj način čak možete vratiti onoliko koliko vrijede (ali obično malo manje od njihove nominalne vrijednosti).

#7
+7
Scott the brave
2012-08-23 17:49:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U Velikoj Britaniji postoji niz tvrtki koje razmjenjuju strane kovanice. Imali smo čitav niz stranih kovanica koje smo prikupili u našoj školi, a zatim smo im poslali organizaciju koja se zove Cash4Coins - razmijenili su sve kovanice i nakon što smo se složili da smo sretni s iznosom novca u banci za manje od sat vremena. Moj sin koji je na sveučilištu sakuplja studentske novčiće sa svojim studentskim savezom u dobrotvorne svrhe ... Cash4Coins će također prikupljati besplatno ako su novčići teži od 5 kg.

Vrijedno je napomenuti, kao što mi je naglasio @mindcorrosive, sama web stranica [nema najbolju ocjenu povjerenja na mreži] (http://www.mywot.com/en/scorecard/cash4coins.co.uk), pa uzmite u obzir da prije nego što ga upotrijebite.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...