Pitanje:
Kako možete uživati ​​u prirodi, kad na fotografijama izgleda bolje nego osobno?
AYX.CLDR
2016-08-10 10:04:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moji djedovi i bake prepoznaju sposobnost tehnologije da iskrivljuje i preuveličava slike. Ipak, i dalje se osjećaju kao da ih podvodi (drugorazredna) stvarnost u usporedbi s prvorazrednim slikama. Što mogu učiniti ili poboljšati? Npr. očekivali su:

Slika 1, u Parc national des grands jardins, Québec
enter image description here

ali se tolerira 2. enter image description here

; 3, u uvali Grotto / Indian Head, Nacionalni park poluotoka Bruce enter image description here

, ali tolerirano 4. enter image description here

; 5, u Cap Bon Ami (Parc Forillon, Cap Gaspé), Québec. enter image description here

, ali tolerirano 6. enter image description here

Trebali bi provoditi više vremena vani pri izlasku i zalasku sunca.
Dovoljno star da postanete baka i djed i još uvijek se iznenadite kad stvarnost ne odgovara brošuri?
Uglavnom imam suprotan problem: doživljavam sjajne poglede tijekom putovanja, ali snimljene fotografije rijetko izgledaju toliko impresivno. Dobro ...
1. korak: prestanite planirati svoje putovanje na temelju prezasićenih umjetničkih fotografija.
Kako ta mjesta _smirišu_? Još uvijek mogu osjetiti borove Toskane u Italiji i trave Creel u Meksiku, nešto što najbolje slike HDR 4K HD ne mogu zabilježiti i prenijeti.
Mjesta na slikama koja su morali 'tolerirati' i dalje izgledaju lijepo ... Samo kažem ..
Fotografima koji su snimili te snimke trebalo je najmanje sati, ako ne i dana, čekanja i pripreme. Nerealno je očekivati ​​da ćete se pojaviti na licu mjesta i vidjeti isto, a jednako nerealno očekivati ​​da će se vaši napori amaterske fotografije podudarati s njihovim godinama i godinama prakse i iskustva.
kako možete očekivati ​​zalazak sunca ako niste tamo za zalaska sunca?
Komentari nisu za proširenu raspravu; ovaj je razgovor premješten u chat (http://chat.stackexchange.com/rooms/54875/discussion-on-question-by-canada-area-51-proposal-how-can-you-enjoy-nature- gdje).
Deset odgovori:
#1
+65
Will Vousden
2016-08-10 15:36:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imajte na umu da ove fotografije nisu bile trenutne fotografije. Vješti fotografi koji su ih odveli vjerojatno su se jako potrudili da ih uhvate u točno pravom trenutku, kada je vrijeme bilo dramatično, kad je osvjetljenje bilo živo i kad u blizini nije bilo ljudi.

Svaki će vam fotograf reći da dobra fotografija zahtijeva vrijeme ; vjerojatno su morali ustati vrlo rano, pokušati više puta, pronaći točno pravo mjesto i dugo provoditi čekajući prave uvjete. Za najbolje fotografije možda su potrebni mjeseci ustrajnosti.

Možete i vi to učiniti, ali ove fotografije ta mjesta prikazuju u najboljem izdanju ; ne očekujte da budu takvi cijelo vrijeme.


Vrijeme je sve

U vašem izvornom postu fotografije koje ste pružili snimljene su tijekom zlatnog sat izlaska / zalaska sunca, kada je osvjetljenje najdramatičnije.

Uzmite fotografiju # 4 (koja se sada više ne prikazuje) kao primjer:

Indian Head Cove

Imajte na umu kako je snimljeno u točnom trenutku izlaska sunca (točnije oko 6 sati ujutro) s atraktivnim rasporedom oblaka, stvarajući upečatljive boje i kontrast. Voda je mirna, čini jezersko korito ispod nje vidljivim i stvara odraze gornje crte. Te stvari nisu slučajno; potrebna je vještina i strpljenje da se sve ovako popravi.

U međuvremenu, fotografija istog prizora vaših baka i djedova snimljena je prilično dosadnog, oblačnog dana popodne, sa uzburkanom vodom i ulaskom turista Način.

Trenutci poput ovog snimljenog na ovoj fotografiji prolazni su i često traju minutu ili dvije prije nego što se svjetlost promijeni, pa je vrijeme presudno.

Fotografija nasuprot stvarnom životu

Također biste trebali imati na umu da dok kamera snima upravo ono što vidi , rezultirajuća slika često je daleko od onoga što bi promatrač zapravo doživio . Vaša osjetila kao ljudsko biće pružaju daleko, daleko bogatije iskustvo nego što ga kamera ikad može pružiti (binauralni sluh; miris; dodir; temperatura; širokokutni, bodikularni HDR vid visoke razlučivosti; ne spomenite pokret ), tako da fotograf mora na neki način nadoknaditi.

Mnogo aspekata fotografije mora biti pažljivo raspoređeno tijekom snimanja (kompozicija, osvjetljenje i vrijeme), dok razumna postprodukcija neophodna je kako bi se pokazala puna živost stvarnog života koju senzor fotoaparata jednostavno ne može zabilježiti.

Na primjer, ova fotografija koristi promišljenu kompoziciju, a kamena u obliku daje detalje u prvom planu uravnotežite udaljenost ostatka fotografije, a sunce daje točku nestajanja. Fotograf je upotrijebio stupnjevani filtar (ili podešavanje ekspozicije) da zatamni nebo (koje bi se inače činilo vrlo svijetlim), a pritom osvjetljava prednji plan.

Da ilustriramo:

Photo analysis

Također imajte na umu kako je odraz neba na površini vode (u donjoj lijevoj četvrtini slika) zapravo ne odgovara grimiznoj boji koju vidimo na samom nebu. To sugerira da je fotograf poboljšao ili prilagodio boje na nebu, možda kako bi bolje odražavao ono što je vidio i osjećao prilikom fotografiranja - nešto zbog čega fotoaparat nije mogao pravdati.

Sve ove stvari mogu na neki način objasniti zašto ove fotografije izgledaju tako dobro pored fotografija vaših baka i djedova.


Zapravo , Kaz je u komentarima istaknuo da je ova fotografija vjerojatno kompozitna, s gornjom polovicom (nebo, horizont, crta) snimljenom pri izlasku sunca, a donjom polovicom (voda, prvi plan) vjerojatno snimljen kasnije tijekom dana kada je svjetlost bila mekša, radi boljeg osvjetljenja uvale i stijena.

@mts Hvala, proširio sam odgovor s vašim bodovima :)
+1. Hvala. Predložio sam Predloženo uređivanje kako bih ažurirao vaš odgovor tako da odgovara mom pitanju, koje sam promijenio jer smo moji baka i djed bili nepravedni: nema smisla uspoređivati ​​slike izlaska ili zalaska sunca s dnevnim slikama.
"neophodna je razumna postprodukcija" - ključna poanta za mene je da su mnoge od ovih lijepih slika fantastične slike izrađene u procesu uređivanja, a stvarno mjesto nikada neće izgledati tako.
Postoji čak i određena riječ za ono što doživljavamo ("[qualia] (https://en.wikipedia.org/wiki/Qualia)") u usporedbi s informacijama koje se nalaze na, primjerice, slici krajolika.
Oni kojima je ovaj odgovor bio zanimljiv, molimo pogledajte i [Photo Stack Exchange] (https://photo.stackexchange.com/).
** Fotografija je očito lažna. ** Pretpostavljam da su: dvije fotografije snimljene stativom iz istog vidikovca u različito doba dana i pažljivo uklopljene. Zato se ljubičasto nebo u vodi odražava kao plavo. Pogledajte reflektirani oblik oblaka: ne podudara se; to nije zrcalna slika. Sjene nisu točne u detalju u prvom planu i ne izgleda kao ispunjenje bljeskalicom.
@jl6 U pravu si u vezi s tim. Mnogo fotografija doista su fantazije koje nikada u stvarnom životu ne biste mogli vidjeti. Za mene su najbolje fotografije one koje su lijepe * i * realne.
@Kaz Zapravo bi mogao biti u pravu! Iako bih se oklijevao nazvati je "lažnom" :-) Fotografija ne bi trebala biti objektivna dokumentacija stvarnosti!
Članak o dobro isplaniranoj fotografiji puma ispred divljeg svijeta ispred hollywoodskog znaka: http://proof.nationalgeographic.com/2013/11/14/a-cougar-ready-for-his-closeup/. Trebalo je više od godinu dana i puno planiranja da se postigne konačni kadar.
Mislim da također vrijedi istaknuti da je u barem jednom slučaju (7/8), a možda i drugom (1/2), dio trika bio fotografiranje u jesen, kada je lišće neobično šareno.
@WillVousden Pretpostavljam da si u pravu; fotografija je samo uzorak svjetlosti kroz određeno vrijeme. Ovo je samo određeni izbor u kojem razdoblju za koje područje slike. :)
#2
+46
RemcoGerlich
2016-08-10 12:10:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Najbolji su pogledi neočekivani .

Kada se nađete na padini brda i iznenada se u magli otvori jaz kroz koji nazirete malo jezero u dolini dolje tamo za koje niste ni znali da postoje. Ili kada vidite životinje koje u životu vidite samo nekoliko puta i imate priliku promatrati ih minutu prije nego što krenu dalje. Ili kad se u tom trenutku svjetlost i vrijeme pokaže točno upravo za pretvaranje ovozemaljske stijene ili stabla u umjetničko djelo.

Ako posjetite mjesto od kojeg vidjeli smo sjajnu sliku u nadi da ćemo vidjeti istu, postavili ste se za razočaranje - pogled neće biti neočekivan, svjetlost i vrijeme bit će drugačiji, životinja na slici sada neće biti, odjednom primijetite sve ružnije dijelove mjesta koje je fotograf izostavio, a vaše oči ionako stvari vide drugačije. Mjesto je vjerojatno poznato pa će tamo biti više ljudi, a ni njih nije bilo na slici. Osim toga, vozili ste se deset sati i smatrate da pogled to mora nadoknaditi ili se "nije isplatilo". Fotografije su umjetnička djela, nisu stvarnost.

Umjesto toga, izađite na šetnju daleko od cesta, uživajte u društvu i držite oči otvorene, tko zna što ćete vidjeti. Doista dramatični pogledi ostat će rijetki (ili bi prestali biti neočekivani), pa si morate pružiti mnogo prilika da ih vidite. A u međuvremenu usput uvijek postoje životinje, cvijeće, ljubazni ljudi.

Još je gore od toga. Priroda je sama po sebi kaotična; ako očekujete uredno uređenu šumu u kojoj se na šumskom tlu zapravo nalazi raspadajuća tvar i gustiš, trebali biste ostati u gradu gdje imaju uređenje i navodnjavanje.
#3
+37
user35890
2016-08-10 13:24:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristite drugačiju metodu odabira mjesta za odlazak. Izvrsna fotografija može učiniti da se obična scena čini izvanrednom, pa odabir mjesta na temelju najbolje fotografije neće biti sjajna metoda.

  • Čitajte putopise ili mrežne turističke vodiče.
  • Razgovarajte s osobama koje dobro putuju i potražite preporuke.

Ako su razočarani osobno gledajući, izbjegavao bih prethodno potpuno pogledati fotografije . Ali ako zaista žele vidjeti fotografije prije nego što odu, samo upotrijebite nešto poput Google Street Viewa ili upotrijebite pretraživanje slika i usredotočite se na "obične" turističke fotografije, a ne na iznimne fotografije.

Bilo koja fotografija na kojoj nema ljudi, ali je poznato popularno turističko mjesto, NIKADA neće izgledati isto kad je ispunjena ljudima.
#4
+12
Zach Lipton
2016-08-10 10:35:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo je u velikoj mjeri pitanje utemeljeno na mišljenju. To je reklo, moje je iskustvo da ćete, ako putujete dovoljno, na kraju imati dovoljno sreće da svojim očima svjedočite nekim prokleto lijepim prizorima: prekrasnom zalasku sunca, svjetlosti koja se upravo odbija od zgrade, egzotičnoj životinji koja luta preko vaš put i držanje za druženje s vama, itd.

Slično tome, putovanja, barem za mene, nisu samo pogledi, već i iskustva koja imate na tom putu . Možda na putovanju ne vidite "savršeno nebo", ali sjećate se kako ste se smijali i šalili dok ste išli u planinarenje. Ili se sjećate kako su se ključevi zaključali u automobilu (još prije nego što su automobili imali senzore da to spriječe) i stvarno čudnog vozača šlep auta koji je na kraju došao otključati ga. Ili se sjećate neobičnog osjećaja vožnje tijekom potresa samo da biste utvrdili da je vaš hotel oštećen i da ste morali odjaviti se i krenuti dalje. Ili se sjećate fantastičnog riječnog vodiča u australskoj prašumi koji je izgledao kao da je upravo izašao iz petogodišnjeg grubog života u grmlju i ispada da je iz Ohaja. Ili se sjećate njemačkog konduktera vlaka koji je imao čitavo dugo objašnjenje koje niste razumjeli zašto električna utičnica ne radi, pa je napokon prekrižio ruke i povikao "kaput!" i udaljio se. Ili se sjećate mnogih ljudi koje usput sretnete, pijete, smijete se i razmjenjujete priče. Putovanje je vlastita nagrada, a uspomene na iskustva na putu mogu značiti više od provjere određenog vidika s popisa.

Ipak, jedan savjet. Mnogo dramatičnijih fotografija na otvorenom koje vidite nastaju tijekom Zlatnog sata oko izlaska ili zalaska sunca, kada je nebo prepuno bogate tople svjetlosti pod dramatičnim kutovima. Dogovorite se da budete tamo u ovo doba i, ako vremenske prilike i atmosferski uvjeti to dopuštaju, vidjet ćete i ova mjesta u najboljem svjetlu, čak i s popustom na sve filtere i manipulacije koje fotografije mogu učiniti dramatičnijima.

Osim toga, možda će prestati pokušavati unaprijed pronaći najljepše fotografije svakog mjesta i jednostavno uživati ​​u lokacijama kakve jesu.

#5
+8
Kate Gregory
2016-08-10 18:11:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bio sam u provincijskom parku Awenda (koji ste citirali u svom izvornom postu, ali više ne). Ako su tamo otišli vidjeti nevjerojatnu plažu, pogrešno su istražili. Pruža pristup Gruzijskom zaljevu, što inače može biti problematično, i ima lijepe planinarske staze, ali nije magnetno odredište koje dovodi ljude iz daljine da vide plažu. Razočarati se da je to samo plaža, i to prilično kamena, je poput odlaska u tržni centar i razočaranja što je to samo gomila trgovina.

Glavna atrakcija za mene je boravak u prirodi je puno osjetilno iskustvo. Tišina. Ili zvukovi ptica ili valovi. Mirisi - borova, toplog granita na suncu, cvijeća, tek ubrane borovnice. Osjećaj stijena, pijeska, drvenih površina. Zvukovi djece koja se smiju kako trče u vodu i iz nje. Miris nečijeg roštilja. I da, jednom ili dvaput na dan, nevjerojatan prizor. Udar valova ili lijepog okretanja lišća ili ljupkog cvijeta. Kratki uvid u neke divlje životinje. Trag na putu koji je preko noći ostavio jelen ili medvjed. Neke od njih čine sjajne slike. Kampiram u Ontariju - kampiranje automobilom, kampiranje kanuom u kanuima - više od 40 godina i sa svakog putovanja dobijem možda jednu ili dvije sjajne slike. U nekim od tih trenutaka samo sjedite i buljite u njih. Ali voziti se do mjesta slike i očekivati ​​da će to biti to? Ne događa se.

Venecija izgleda poput svojih slika (posebno u zlatnom svjetlu kasnog popodneva.) Peggy's Cove izgleda poput svojih slika, ali prepuna je turista. Ditto Niagara Falls, i Vancouver's Stanley Park. Laguna Aitutaki izgleda poput svojih slika, barem na nekoliko mjesta. Rub aktivnog vulkana na otoku Tanna izgleda poput njegovih slika, barem onih koje nisu koristile dugu izloženost i filtre neutralne gustoće. Ima dana kada mirna zaleđa u provincijskim parkovima Algonquin i Quetico izgledaju poput njihovih slika. Sve ostalo ne. Fotografi izmišljaju koliko i snimaju. Idite u prirodu zbog prirode, a ne zbog izuma koji je netko tamo napravio.

#6
+8
Kaz
2016-08-11 05:01:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Budimo otvoreni. Netko tko se osjeća prevarenim od stvarnosti, doživljavajući je kao nepristojnu i želi je odmah shvatiti kao življu, u osnovi ima ovu opciju: uzimajte droge neke vrste.

O ovoj temi, postoji postoji prepoznati poremećaj nazvan derealizacija koji može imati simptome kao što je "osjećaj kao da nečijem okruženju nedostaju spontanost, emocionalna obojenost i dubina."

To znači da će čak i živo zeleni brežuljci i živo plavo nebo dosaditi osobi koja je pogođena ovim, jer neće proizvesti povezane emocije.

Riječ je o emocionalnom odgovoru na okolinu, a ne vizualnom aspekt koliko su bogate boje: predlaže li okoliš zanimljive mogućnosti i jeste li sretni i uzbuđeni što ste tamo ili je to "meh, ma što".

Slike brošura o turističkim destinacijama "razdragane su" ali manje nego što možda mislite. Dio te obrade je neophodan jer nedoktorirane fotografije slabo bilježe stvarnost, a onda dolazi do daljnje degradacije kada se slike pretvore u ispis. Morate učiniti nešto da nagovorite nešto emocionalno poticajno iz tih CMYK kanistara s tintom. To možete prepoznati na slikama koje sami snimite. Kad ih vidite na ekranu ili u tisku, nekako ne izvršavaju ono što ste zapravo vidjeli očima. Teško je kriviti proizvođača brošura da vidi isti problem i želi nešto poduzeti po tom pitanju. (To je rekla, vaša prva slika tamo onog Parc National des Grands Jardins toliko je poboljšana da izgleda jednostavno grozno i ​​odmah se ističe kao strogo doktorska; osoba koja ga je proizvela jednostavno ne razumije vezu između suptilnosti i dobrog ukusa.)

Ali tamo zaista postoji duboko plavo nebo koje se može vidjeti golim okom, bujno zelenilo, rumeni zalasci sunca i tako dalje.

Ako posjetite lijepa mjesta i bude vam dosadno, to bi moglo ukazati na emocionalnu umor: predugo ste živjeli, bili ste svugdje, vidjeli sve.

Usput, voljeli biste da ste ovdje:

enter image description here

Namigni!

Lijep odgovor; to sam pokušavao artikulirati u svom.
@WillVousden S obzirom na poboljšanje ove slike, možemo povući paralelu sa zvukom: ako ljudi slušaju glazbu s basom i visokim tonovima, a zatim se vrate na ravni EQ, zvuči "telefonski". Ali to je snimka, kako su je inženjeri proizveli. Nakon nekog vremena percepcija se normalizira. U najamnim vozilima ili vozilima za razmjenu automobila, moram nastaviti vraćati EQ u stan nakon prethodnog korisnika, haha. Mogu reći da stvari nisu u redu i sigurno: Bas +5, Visoki tonovi +3.
@Kaz Nedavno sam imao najam automobila za koji sam u početku mislio da ima najgori zvučni sustav ikad. Čak je i na radiju za razgovore bilo užasnih izobličenja i zujanja. Ispostavilo se da je prethodni iznajmljivač jednostavno okrenuo bas, način, put-yyyyyy.
#7
+5
Crowley
2016-08-10 13:45:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Radim u laboratoriju smještenom na mjestu bivšeg vojnog aerodroma koji se pretvorio u industrijsku zonu. Ravno je i dosadno. Ali kad se zagađenje zraka, zalazak sunca, oblaci i svjetla grada podudaraju, čudesan je krajolik koji bi ga željeli gledati vječnost ...

Fotografija se može nazvati slikanjem svjetlom i sve slike koje ste dali su umjetničke fotografije. Kut, vrijeme, ekspozicija, filtri i naknadna obrada pažljivo su odabrani kako bi se dobila savršena slika a ne ona stvarna .

Ako želite vidjeti lijepo krajolika, budite tu za vrijeme zalaska sunca, izlaska sunca, nakon grmljavine. Ili uživajte u onome što fotografija ne može pružiti - mirisima, zvukovima, vjetrovima ... - uživajte u svemu što možete!

#8
+5
Paul Smith
2016-08-10 19:45:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Da biste pronašli ljepotu, prvo je morate potražiti."

Ne znam tko je to prvi rekao i zapravo nisam razumio što to znači dok se iz grada nisam preselio u zapanjujuće mjesto u zemlji s pogledom na jezero. Posljednjih dvanaest godina gledam svoj pogled gotovo svakodnevno i još uvijek mi to nije dosadno, ali moji susjedi, koji su tamo odrastali i čiji je pogled još bolji od mog, uzgajali su veliku živicu kako bi zadržali vjetar s jezera s njihove kuće. Ne vide pogled, dijelom zato što ga je oduvijek bilo, a dijelom zato što ga ne traže, kao rezultat toga, ne vide ljepotu koja je pred njima.

Ako vaši baka i djed traže razglednice sa slikama, trebali bi otići u trgovinu s razglednicama ili u umjetničku galeriju. U nekoliko sam navrata kupio dramatične razglednice mjesta kako bih drugim ljudima pokazao gdje sam bio i što sam vidio bolje od vlastitih fotografija, ali čak i razglednice ne mogu odgovarati mojim sjećanjima i osjećajima.

#9
+3
alamar
2016-08-10 14:34:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fotografiju možete gledati samo u uskom prozoru i bez percepcije dubine, ali stvarna stvar nudi iskustvo od 360 stupnjeva. Da, mogu dobiti čudne boje na fotografijama, ne znam zašto to rade.

U osnovi putujete u prirodu da osjetite kako se ona otkriva oko vas u svim smjerovima.

da, ne postoji način da se napravi fotografija koja snima Iguazúove padove čak i kao djelić njihove siline. Možda ih isprobajte.

#10
+3
TessellatingHeckler
2016-08-10 20:51:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

i dalje se osjećaju obmanutima inferiornom stvarnošću u odnosu na eterične slike.

Mislim da je to problem za ljude općenito koji seže tisućama godina unatrag, npr. nekoliko tisuća godina prema Budinim učenjima, kako navodi ovaj članak BBC-a:

prema Buddhi, problem patnje ide mnogo dublje. Život nije idealan: često ne ispunjava naša očekivanja.

I da taj problem i njegova rješenja nisu specifični za putovanja ili religiju (ili budizam) i radi se o upravljanju prekidom veze između onoga što se želi dogoditi i onoga što se zapravo događa.

Budući da gotovo ništa ne kontrolirate što se zapravo događa, glavna stvar koju možete kontrolirati je vaš um, jedina općenitost odgovor je " iskusite ono što se događa onako kako zapravo jest ", umjesto " iskusite ono što se događa kroz leću kako vi želite da bude ". (Što se tiče toga kako to postići - onaj tko uvjeri svijet da ima nepogrešivu metodu za postizanje toga, u stvari može postati zaista bogat - ili za podsmijeh).

O ovoj temi i relevantni za putovanja su dolje citati iz bloga Macieja Cegłowskog (bez moje pripadnosti) koji je dosta putovao, uključujući Istočnu Europu i Južnu Ameriku - mjesta koja su općenito manje bogata i manje organizirana od Sjeverne Amerike ili Zapadne Europe, a on je filozofija za život i putovanja "minimiziranja očekivanja" koja mu omogućuje da dođe do ružnih, neinspirativnih destinacija koje bi se inače mogle osjećati kao "iznevjerenje" nekoga tko je navikao na život u bogatijoj naciji, a opet pronaći lijepe dijelove i uživati cjelokupno iskustvo.

npr ovdje on piše o posjetu Varšavi:

Kao i kod toliko stvari u životu, i od posjeta Varšavi dobit ćete mnogo, puno više ako se na odgovarajući način umanjite svoja očekivanja jak> [naglasak moj] . Ruksak tek pristigao iz Praga, Stockholma ili (ne daj Bože) Pariza mogao bi osjetiti razumljiv osjećaj panike u konfekciji s malinama koju zovemo Međunarodna zračna luka Okęcie ili prvih nekoliko bljutavih koraka iz Varšavske centralne postaje u ružno natjecanje zgrada koje zovemo centar grada . Ali jednostavnim prihvaćanjem poljske nacionalne krilatice ("uvijek može biti gore"), razboriti posjetitelj može se cijepiti protiv svake vrste razočaranja. A nakon nekoliko krafni, vožnje autobusom ili dvije na zastrašujuće modernim trenerima koji vam žele sretan imendan u užarenim LED lampicama i nekoliko strateški tempiranih čaša vruće začinjenog vina, Varšava će početi dobivati ​​sretan, ružičast sjaj .

I u ovom članku piše o posjetu Lilleu i pohlepi s postera prije nego što je otputovao, ugodnim mjestima na putu, koja su mogla vrlo povećati njegova očekivanja, i kako je bio oprezan da aktivno radi stvari kako bi smanjio svoja očekivanja - uzimajući u obzir Lilleovu povijest štete tijekom rata - i potom utvrdio da su njegova očekivanja premašena. (Što je lakše što su niže):

Svaki javni prostor u Engleskoj južno od King's Crossa bio je izlijepljen plakatima za "Lille! Europski grad kulture, 2004.". Lille je glavni grad francuske Flandrije (bon-diddly-jour!), Smješten pored Belgije, na onom slatkom mjestu gdje je pivo veličanstveno, ali ljudi još uvijek mogu razumjeti i nasmijati se belgijskoj šali. Vlak iz Calaisa za Lille prekrasan je, klimav stari sanduk koji se zaustavlja na selima s imenima poput Aiscqxa i Wijrijenbovhena, a između njih klepeće po polju nakon širokog zelenog polja. Većina ovih zelenih polja vidjela je neke odvratne borbe u posljednjih stotinu godina - vlak vozi pored Arrasa, mjesta britanske tenkovske bitke 1940. godine, a rovovi prvog svjetskog rata išli su linijom paralelnom s obalom, samo do zapadno od Lillea. Lille je bio okupiran tijekom oba svjetska rata, a u drugom je bombardiran jako, pa sam pazio sam da primijenim svoju životnu filozofiju ("umanjim očekivanja") prije posjeta. Napokon, bio sam svjež iz jednako industrijskog grada Sheffielda, koji je bez dvostrukih njemačkih invazija bio estetski bliži Detroitu nego Chartresu ili Veneciji.

Na moje sretno zaprepaštenje, Lille se pokazao šarmantnim gradom

Ukratko, idite u provincijski park Awenda da biste iskusili 'provincijski park Awenda', umjesto da se borite protiv " Provincijskog parka Awenda nasuprot mojim unaprijed stvorenim predodžbama ".

Je li ovo vaš blog? Ako je odgovor pozitivan, molimo vas da otkrijete jer ću se u protivnom prijaviti za neželjenu poštu u sljedećih sat vremena - to su [pravila našeg web mjesta] (http://travel.stackexchange.com/help/product-support) i promoviranje vašeg web mjesta je u redu, ali trebate otkriti pripadnost. Osim toga, ovo zapravo ne odgovara na pitanje OP-a.
Hvala na razjašnjenju, povukao sam svoj glas za neželjenu poštu. Bilo bi sjajno kada biste mogli urediti svoj post tako da u svoj odgovor uvrstite i kratku izjavu o nepriznavanju.
@mts, siguran sam, ispunio sam svoj odgovor s malo više informacija o tome zašto sam ga objavio i na koji način (može biti) relevantan, te uključio komentar o nečlanstvu.
Sjajno. U svakom slučaju sada ću biti spreman za moje predstojeće putovanje u Varšavu :)


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...