Pitanje:
Što se događa s vizama koje traju dulje od putovnice?
Mo.
2018-07-18 07:58:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uskoro ću dobiti vizu koja će premašiti moju putovnicu za otprilike tri ili četiri mjeseca. Vremenska razlika nije velika i vjerojatno neće imati velikog utjecaja ni na što, ali me natjerala da se zapitam. Ima li istek putovnice utjecaj na još uvijek važeće vize? Je li ta viza još uvijek korisna iako putovnica nije? Ili se to razlikuje od zemlje do zemlje?

Vizu za koju zemlju imate?
Zemlje koje ne dopuštaju vizu u putovnicama kojima je istekao rok trajanja često ne daju vizu nakon isteka roka važenja putovnice, iako mogu postojati i iznimke od tog pravila
Postoji li problem s dobivanjem nove putovnice koja prethodno neće imati taj problem?
@PlasmaHH Imate li još dvije godine na putovnici?
@user3306356: jesu li nove putovnice u vašoj zemlji važeće samo 2 godine?
Kao što su svi rekli MNOGO, ali nisu sve zemlje u redu s vizom-starom-putovnicom.Međutim.Sve se svodi na to u KOJI par zemalja ste uključeni. ** U stvari, doslovni odgovor na ovo pitanje glasi: ovisi o tome što Timatic kaže. ** To će odrediti možete li se ukrcati ili ne, ništa drugo!
Nisam siguran, pa neću na ovo odgovoriti, ali nisu li vize vezane uz dokument?Ako vam istekne putovnica, prestaje i viza.To je jedan od razloga zašto vizu ne biste trebali stavljati na dokument koji gotovo istječe.Umjesto toga nabavite novi.
Koja je država izdala vašu putovnicu?
@Mast u Velikoj Britaniji, SAD-u i schengenskom području prihvaćaju važeće vize u putovnicama kojima je istekao rok ili otkazano.Čini se prilično uobičajenim.Jedina zemlja koju znam da nije je Rusija.
šest odgovori:
#1
+43
Zach Lipton
2018-07-18 08:48:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mnoge zemlje dopuštaju vam upotrebu valjane vize u putovnici kojoj je istekao rok pod uvjetom da uz nju priložite važeću putovnicu i da se svi ostali detalji (obično uključujući vaše ime) nisu promijenili:

Na primjer, za Sjedinjene Države:

Moja stara putovnica već je istekla. Moja viza za putovanje u Sjedinjene Države još uvijek vrijedi, ali u putovnici kojoj je istekao rok trajanja. Moram li zatražiti novu vizu s novom putovnicom?

Ne. Ako je vaša viza još uvijek važeća, u Sjedinjene Države možete putovati s vaše dvije putovnice, sve dok je viza valjana, ne oštećena i odgovarajuća je vrsta vize potrebna za vašu glavnu svrhu putovanja. (Primjer: turistička viza, kada je vaša glavna svrha putovanja turizam). Obje putovnice (valjana i ona kojoj je istekla viza) trebale bi biti iz iste zemlje i tipa (Primjer: obje urugvajske redovne putovnice, obje službene putovnice itd.). Kad stignete u američku ulaznu luku (POE, obično aerodrom ili kopnena granica), carinski i granični službenik za imigraciju provjerit će vašu vizu u staroj putovnici i ako vas odluči primiti u Sjedinjene Države, označit će vašu novu putovnicu ulaznim pečatom zajedno s naznakom "VIOPP" (viza u drugoj putovnici). Ne pokušavajte ukloniti vizu iz stare putovnice i zalijepiti je u novu važeću putovnicu. Ako to učinite, vaša viza više neće biti valjana.

Ili Velika Britanija (ali pogledajte vezu hrpa pojedinosti o tome gdje se to događa, a što ne. primijeniti):

Možete koristiti valjanu vizu u putovnici kojoj je istekao putovanje u i iz Velike Britanije. Morat ćete putovati s istekom roka i novom putovnicom.

To vrijedi za većinu zemalja, ali morat ćete potražiti službeni savjet određene države kako biste osigurali njihova pravila rade na isti način i postoje li uvjeti.

Ako to dopušta država u koju putujete, također ćete morati osigurati da vam vlastita država omogućuje zadržavanje stare putovnice i da vam se ona vraća nakon obnove (neke zemlje zahtijevaju da to posebno zatražite ili će biti uništeno). Pogledajte Mogu li zadržati staru putovnicu kada je obnovim i izdam novu?

Upravo sam to želio znati.Moje pitanje sada postaje: "Moram li predati svoju staru putovnicu kad je obnovim?"jer očito morate biti u mogućnosti zadržati staru putovnicu.
@Stewart Mnoge će županije tražiti da predate staru putovnicu kako biste je obnovili, a zatim će vam je vratiti zajedno s novom putovnicom (često s probušenom rupom ili urezom u kutu ili slično).Ponekad to morate zatražiti.Sve ovisi o politici dotične zemlje.Pogledajte [Mogu li zadržati svoju staru putovnicu kada je obnovim i izdam novu?] (Https://travel.stackexchange.com/questions/27014/can-i-keep-my-old-passport-when-i-have-it-obnovljeno-i-novo-izdano)
Slažem se s ovim odgovorom;upravo mi je to rekao njemački konzulat u Chicagu.Putovnica će mi isteći prije radne vize i rekli su mi da jednostavno zadržim staru putovnicu kako bih mogao pokazati vizu.Kad sam obnovio putovnicu (poštom) u Frankfurtu, dobio sam natrag svoju novu putovnicu, ali i staru s probušenim rupama, ali s vizom još uvijek korisnom.
Samo pripazite da vratite staru putovnicu.U Kanadi to nije obvezno.Morate izričito zatražiti zadržavanje stare putovnice.Ako to ne kaže, znači da će biti uništeno.
Ovo je dobar odgovor, ali mislim da biste dodali svoj komentar svom odgovoru, i to bi ga poboljšalo.
Mogu potvrditi da sam bez problema ušao u SAD gotovo tri godine s vizom s isteklom putovnicom (naravno uz važeću putovnicu uz staru)
#2
+9
user67108
2018-07-18 11:53:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao što je gore spomenuto, to će ovisiti o zemlji i eventualno vrsti vize. Mnoge zemlje (većina?) Traže da valjanost putovnice pokriva barem duljinu vize. U svim zemljama za koje sam podnio zahtjev za vizu (uglavnom za Aziju), kako za posjete, tako i za boravak, morao sam dokumentirati valjanost putovnice i morala je biti jednaka ili duža duljini boravka. Za turističke vize često su me tražili da pružim putovnicu čija je valjanost premašila duljinu boravka za 3 do 6 mjeseci, što ima smisla, jer su to bile zemlje u kojima možete produžiti turističku vizu u zemlji.

p> Značajna iznimka koje se mogu sjetiti su vize koje prema zadanim postavkama premašuju valjanost većine putovnica, poput desetogodišnjih viza koje daju neke zemlje. Ali ovo nisu najčešće vrste viza.

Za rezidencijalne vize može se tvrditi da kao rezident lako možete produžiti / obnoviti putovnicu u konzulatu, ali zemlje s kojima sam imao posla radije igrajte na sigurno.

primjer iznimke: moj je otac imao doživotnu poslovnu vizu za SAD (postoje li one i dalje još uvijek) i po potrebi je morao poslati staru i novu putovnicu u američko veleposlanstvo da bi se viza ponovno primijenila na novu putovnicu.
@jwenting Neodređene valjanosti Burroughsovih viza više ne vrijede.Posljednji su ostarjeli 2004. godine (i njih je ionako uglavnom zamijenio Visa Waiver Program).Pogledajte [Koje su bile vize na neodređeno vrijeme koje su SAD izdavale prije stvaranja VWP-a?] (Https://travel.stackexchange.com/questions/93566/what-were-the-indefinite-validity-visas-that-upotrebljava-da-nas-prije-izda) i [FAQ State Departmenta] (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/frequent-asked-questions/about-basics.html)
@ZachLipton Ah, moj otac se povukao 1997. i nikad više nije trebao poslovnu vizu.Dobio ga je u prvom redu jer su mu poslovna putovanja često bila bliža od vremena potrebnog za podnošenje zahtjeva za vizu.
#3
+6
Hanky Panky
2018-07-18 08:44:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mnoge zemlje prihvaćaju vize u staroj putovnici za ulazak i nove i stare putovnice.

Ne znamo koja viza imate zemlju, ali vrlo je vjerojatno da će biti u redu.

#4
+3
R.. GitHub STOP HELPING ICE
2018-07-19 20:21:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To mi se dogodilo s mojom desetogodišnjom vizom za Indiju, a njihove tadašnje politike (nisam siguran jesu li i dalje iste) zahtijevale su podnošenje stare i nove putovnice kako bi viza bila "premješteno" (otkazano na staroj putovnici, a nova je pričvršćena na novu putovnicu s izvornim datumom isteka). Naravno, to je imalo i lijepu naknadu za uslugu. Ovo se definitivno razlikuje ovisno o zemlji i trebali biste provjeriti politike zemlje koja je izdala vizu.

#5
+2
ycc_swe
2018-07-19 17:57:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tajlanđani vam obično ne daju vizu dulju od vaše putovnice. Ali ako vam se putovnica potpuno ovjeri tijekom valjanosti vize i morate dobiti novu putovnicu, možete jednostavno otići do tajlandskog veleposlanstva i oni će vam prenijeti vizu na novu putovnicu.

#6
+1
Sajjad Mahdi
2018-07-18 22:51:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To mi se dogodilo nekoliko puta kad mi viza prelazi valjanost putovnice. Pogotovo u SAD-u nikada nisam imao problema. Predao sam svoju putovnicu kojoj je istekao rok valjanosti uz novu putovnicu i dali su mi ulaz bez muke.Sajjad MahdiOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 4.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...