Pitanje:
Postoji li poštanski broj koji mogu unijeti prilikom plaćanja u SAD-u stranom kreditnom karticom?
alx9r
2013-01-08 11:43:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

enter image description here

U SAD-u za mnoge uređaje za izdavanje goriva pay-at-the-pump koji prihvaćaju kreditne kartice potreban je 5-znamenkasti numerički poštanski broj koja odgovara adresi za naplatu kreditne kartice. Na primjer, u Kanadi imamo 6-znamenkasti alfanumerički poštanski brojevi, tako da nije očito što biste trebali upisati jer benzinski razdjelnici imaju samo numeričke tipkovnice. Čini se da unos "00000" ili "90210" uvijek rezultira neuspjelom autorizacijom.

Postoji li poštanski broj koji radi za kreditne kartice s inozemnim adresama za naplatu?

Želite li proširiti pitanje na "stranu kreditnu karticu"? Mislim da bi to drugima bilo korisnije.
@AndrewFerrier: slažem se, iako se čini da je kanadska kreditna kartica iznimka, AFAIK.
@AndrewFerrier - Uređeno za "stranu", a ne za "kanadsku" kreditnu karticu.
Neke američke benzinske crpke tijekom noći imaju samo kartice. I gotovina i strane kartice su beskorisne u toj situaciji.
Kasno me pri popunjavanju nisu zamolili za poštanski broj.
Zanima me kako ovaj postupak funkcionira s japanskom kreditnom karticom (i 7-znamenkasti poštanski brojevi koje ima ova zemlja. Izrežete li krajnje dvije znamenke ili prve 2?
Brazilske kreditne kartice radile su fino upisujući bilo koji važeći poštanski broj iz SAD-a, upravo sam otvorio Google Maps koji je preuzeo bilo koju točku na karti kako bi kopirao njegov poštanski broj.Siguran sam da ništa nije provjerio za moje kartice, već je samo tražio važeći lokalni poštanski broj.
Sedam odgovori:
#1
+50
alx9r
2013-01-08 11:51:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kanadske kreditne kartice

Mnogi uređaji za izdavanje goriva u SAD-u (zasigurno na Havajima, očito i drugdje u SAD-u) prihvaćaju brojeve samo s poštanskog broja kanadske adrese za naplatu, nakon čega slijede dva nule.

Dakle, ako se vaša kanadska adresa za naplatu nalazi neposredno uz Schwartz's Deli u Montrealu, gdje je poštanski broj H2W 1L2, unijeli biste '21200'. Gdje su '212' brojevi poštanskog broja, a '00' popunjava do 5 znamenki.

Zanimljivo je da ako je vaša adresa za naplatu u Head-Smashed-In Buffalo Skok, Alberta gdje je poštanski broj T0L 0Z0, zapravo biste unijeli '00000'.

Uredi: Upravo sam to testirao 23. siječnja 2014. još uvijek radi.

Zanimljiv. Kako ste to naučili?
Iako je Skok glavom razbijen u bivolu jedno od živopisnijih imena mjesta u Kanadi, 0-e je lako pronaći. Mala ruralna mjesta koja svi dijele isti poštanski broj imaju ih kako bi omogućila širenje kasnije.
@NateEldredge: Iako sam Amerikanac i ne mogu ovo testirati, ovo ima smisla. Očekuje se da softver koji implementira AVS (mehanizam provjere kreditne kartice koji potvrđuje adrese) šalje samo numeričke dijelove adrese i / ili poštanski broj. (Npr. Ako je vaša adresa za naplatu "42 Anystreet Ln", vaša adresa je potvrđena samo kao "42".)
Zanima me da li ova shema djeluje i za druge zemlje, kao što sugerira komentar Edwarda Thompsona.
@EdwardThomson američki ovdje. znači li to da možda neću trebati navesti svoju punu adresu prilikom plaćanja kreditnom karticom putem interneta - samo brojeve? to bi bilo odlično.
#2
+24
Andrew Ferrier
2013-01-08 15:15:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

UK kreditne kartice

Imam britansku kreditnu karticu i imao sam mješovite rezultate koristeći svoju karticu na pumpi. Ponekad se ne traži poštanski broj i to dobro funkcionira. Također, ponekad unos 00000 radi (pretpostavljam jer se naknadno ne koristi uneseni poštanski broj). U otprilike 80% slučajeva (i čini se da se razlikuje ovisno o tome gdje se u SAD-u nalazite) morao sam ući na benzinsku crpku - iako se oni općenito čine dobro opremljenima za rukovanje postupkom izuzetaka (kojim Mislim, u tom trenutku izgleda da nije važno što je inozemno - samo tražim X $ plina i oni ga naplaćuju - razlika se nadoknađuje ako je neiskorišten).

Prema mojim iskustvima s korištenjem UK kartice u državama, 00000 ne radi, a osoblje na benzinskoj postaji može se nositi s iznimkom, ali ne bih rekao "dobro opremljeno za rukovanje" ...
Inače, također sam otkrio da 00000 radi na nekim drugim automatiziranim strojevima (poput Metrocard-ovih strojeva za nadopunu u New Yorku).
Trik za Kanadu uspio mi je i s kreditnom karticom u Velikoj Britaniji: upotrijebite sve znamenke u poštanskom broju, a zatim podložite nulama. Tako, na primjer, ako je poštanski broj SW ** 1 ** A ** 2 ** AA, vaš "poštanski broj" bio bi ** 12 ** 000.
U nesocijalno vrijeme benzinska crpka može biti bez posade, pa je jedina mogućnost korištenje kartice na pumpi. Inače imam američke kreditne i debitne kartice, ali još nisam zapamtio poštanski broj povezan s tim karticama, stoga moram imati na umu da koristim debitnu karticu i njezin PIN. Moram još isprobati moju UK debitnu karticu.
Web stranica MTA zapravo kaže da za upotrebu međunarodnih kartica na Metrocardovim strojevima koristite poštanski broj 99999 (posljednja točka ovdje: http://web.mta.info/metrocard/mvms/index.htm) pa bi to možda moglo uspjeti u benzinske pumpe također ...
#3
+22
perdian
2013-03-04 21:03:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Njemačke kreditne kartice

Dobio sam pomiješane rezultate s njemačkim kreditnim karticama. Budući da imamo i 5-znamenkasti poštanski brojevi, podudaranje bi trebalo biti prilično jednostavno. Međutim, u nekim je prilikama to funkcioniralo savršeno, dok u drugima nije i morao sam vidjeti blagajnicu. Sve u svemu, čini se da ne postoji nikakvo pravilo ili sustav - barem ne meni.

vjerojatno različiti agenti za rukovanje koriste različite mehanizme. Pametni primijete da je riječ o stranoj kartici i jednostavno zanemaruju broj, glupi pretpostavljaju da su svi brojevi američki brojevi i ne mogu uskladiti rezultirajući američki zip na karticu (doh!), A drugi pokušavaju obaviti strano traženje i ne uspijevaju jer neameričke agencije za kreditne kartice ne rade takve stvari, što opet uzrokuje neuspjeh.
Ne, svakako morate unijeti poštanski broj svoje njemačke adrese za naplatu. Pri svojim prvim susretima s američkom pumpom isprobao sam poštanski broj hotela, jer nisam znao da se poštanski broj koristi za provjeru valjanosti kartice, a ne za istraživanje tržišta. Tek kad sam počeo unositi poštanski broj svog doma, to je funkcioniralo gotovo svaki put. Čini se da i stopa uspjeha ovisi o samoj kartici. Prema mom iskustvu, American Express stvara najmanje problema u SAD-u. Gotovo se uvijek prihvaća, čak i u automatima.
Na putovanju u SAD prošlog ljeta koristio sam svoju njemačku kreditnu karticu na benzinskim crpkama.Na svakoj postaji gdje sam morao unijeti poštanski broj stavljao sam svoj njemački poštanski broj.Ovlaštenje _uvijek_ nije uspjelo i morao sam ući unutra.
@Kyralessa Da, čini se da su se stvari promijenile u posljednjih nekoliko godina.Ne znam je li to zbog kartica ili samih benzinskih postaja, ali isto tako doživljavam sve više i više stanica na kojima moram ući.No, još uvijek postoji nekoliko primjera kada plaćanje na pumpi i dalje funkcionira, čak i s poštanskim brojem.
Da moram pogađati, rekao bih da su crpke dizajnirane da ne propadnu ako ne postoji usluga provjere poštanskog broja, jer tada _ nitko_ ne bi mogao pumpati plin.Dakle, možda u prošlosti puno tih pumpi zapravo nije bilo spojeno ni na što što bi moglo provjeriti poštanski broj, a bilo bi dovoljno bilo kojih pet znamenki.No, do sada su uglavnom napokon zakačili svoje pozadine, a provjere poštanskih brojeva su stvarne (i, kao i obično u SAD-u, potpuno nesvjesne da postoje još neke zemlje na svijetu).
#4
+14
David Brossard
2013-12-23 02:24:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Švedske kreditne kartice

Švedske kreditne kartice rade u redu. Možete upisati svoj švedski poštanski broj (također 5-znamenkasti), ali iskreno sumnjam da sustav provjerava ima li stranih kartica.

#5
+12
Berwyn
2016-07-08 15:02:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam britanske i talijanske kreditne kartice. Italija također ima 5-znamenkasti poštanski broj, a ja sam ponekad mogao koristiti poštanski broj na pumpi s talijanskom karticom.

Nazvao sam i izdavatelja kreditnih kartica i pitao mogu li staviti privremena adresa na kreditnoj kartici kako bih mogao povezati poštanski broj. U mom su slučaju rekli da bih to morao imati kao jedinu adresu, ali bih je mogao vratiti kasnije. Na kraju sam odlučio da to neću učiniti, ali možda bi bilo vrijedno upitati može li to učiniti vaša kreditna kartica. Možda samo navedite adresu hotela u kojem odsjedate.

Kao što su drugi ljudi rekli, imao sam i sreće koristeći samo znamenke mog britanskog poštanskog broja podstavljene nulama. Nikad nisam uspio upotrijebiti sve nule.

Mehanizam koji koristi benzinska postaja je kreditna kartica Usluga provjere adrese. Vrijedno je napomenuti da se čini da postoje ograničenja za to u raznim državama SAD-a kako je navedeno na ovom cpn mjestu:

Postoje neke kontroverze i pravni problemi kada se traže AVS podaci . Na primjer, u Kaliforniji i Massachusettsu može biti nezakonito tražiti podatke o poštanskom broju, jer se to smatra kršenjem privatnosti.

Ovo može objasniti zašto svi nule se prihvaćaju na nekim mjestima, a ne na drugim.

AVS različito radi s različitim dobavljačima kartica, pa je možda moguće da Mastercard radi s inozemnim 5-znamenkastim poštanskim brojem ili poštanskim brojem podstavljenim nula, Amex nema, ili obrnuto.

#6
+4
Tim Malone
2016-08-10 20:49:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Australske kreditne kartice

Čini se da australske kreditne kartice ovdje ne stvaraju velik problem - uspio sam koristiti 90210 (koji je uvijek moj američki poštanski broj, vjerojatno kao i mnogi! ) na benzinskim crpkama i na Floridi i u New Yorku.

To je bilo s australskom Mastercardom.

To nije bio slučaj s mojom australskom MasterCard karticom u Kaliforniji, morao sam ući na server.
Upravo sam koristio moj tassie poštanski broj + 0, radio s viznom debitnom karticom.
#7
+1
DavGin
2016-10-20 05:04:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Švicarske kreditne kartice

Još nije pokušano na pumpi.

Na automatu za karte Long Islanda u New Yorku zatražen je kôd. Slučajno sam dodirnuo gumb "Nastavi" na dodirnom zaslonu bez upisivanja bilo kojeg koda i uspio je.

FYI Poštanski brojevi u Švicarskoj imaju 4 znamenke.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...